Ik ben Yvanka Hulsen. Ik werk sinds 2008 met heel veel voldoening met kinderen en hun netwerk. Ik ben tijdens mijn Hbo studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening begonnen als ondersteunend begeleider in de opvang van kinderen met een verstandelijk beperking en gedragsproblemen. Daar heb ik veel mogen leren van de collega’s en zeker ook van de kinderen. Na 6 jaar ben ik verder gaan kijken naar wat mij drijft als hulpverlener. Voor mij is dat contact – en verbinding maken met de kinderen en hun ouders.
Dat heb ik gevonden in de Post Hbo studie Rouwbegeleidingskunde. Een cliënt centered opleiding die past bij mijn manier van denken en werken. En een vak waarmee ik affiniteit heb en waarin ik kan opbloeien. Maar ik blijf mezelf graag ontwikkelen en heb daarnaast gekozen voor een 2e Post Hbo studie: Speltherapie.

Naast mijn eigen praktijk werk ik als persoonlijk begeleider bij Driestroomhuis Sterk in Vught. Waar we kinderen die niet in hun eigen gezin kunnen opgroeien een veilige omgeving bieden om zich te kunnen ontwikkelen. En waar ze vooral zichzelf kunnen en mogen zijn.

Ik wil graag in verbinding met mijn cliënten en hun omgeving op zoek gaan naar wat ze nodig hebben. Elk mens is uniek en heeft een eigen verhaal. Spel is voor mij een geweldige manier om in het verhaal van een kind mee te mogen kijken en ervaren. En volwassenen help ik erg graag door op zoek te gaan naar creatieve werkvormen die hij hen passen. In gun het elk mens dat ze hun unieke zelf mogen zijn in een omgeving die hen daarin helpt en steunt. En ik hoop daarin een schakel te kunnen zijn.

Werkervaring
Persoonlijk begeleider Driestroomhuis Sterk, Vught
Pedagogisch medewerker BSO Partou, Vught
Vrijwilliger Rouwbegeleiding, Ons Welzijn, Heesch
Pedagogisch begeleider Action Kids, Veldhoven
Ambulant begeleider via Care.com, Veghel
Praktische thuishulp Dichterbij, Heeswijk-Dinther

Stages
Onderwijsconsulent Roma Stichting Stimulans, Veldhoven
Groepsbegeleider Doehuis Kentalis, Sint Michielsgestel
Kinderwerker Welzijn Eindhoven

Studies
Hbo Social Work, major Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Avans Hogeschool Den Bosch
Post Hbo Speltherapie, Hogeschool Utrecht
Post Hbo Rouwbegeleidingskunde, Hogeschool Utrecht
Psychopathologie, Hogeschool Utrecht

Trainingen/cursussen/congressen
Geef me de 5 – ACE’s nare jeugdervaringen – Hechtingsproblematiek – Pleegzorg en gezinshuiszorg – Levend verlies – kind & trauma – GGZ Kennisdag – Parentificatie bij scheiding – Jeugdzorg – Children and Youngsters exposed to violence – Opvoedingsfilosofie in de praktijk, Tieners op het internet